Kannanotto 26.8.2013

Julkaisuvapaa heti 

Seinäjoen Vihreät on huolissaan Ruukintien turvallisuudesta. Etenkin risteysalue Kivistöntien kohdalla on vaarallinen. Viime viikolla sattunut kolari vei kaksi koulutyttöä sairaalaan, eikä onnettomuuksilta ole vältytty tänä syksynä aiemminkaan. Kovat liikennemäärät ja korkeat nopeudet yhdistettynä välinpitämättömyyteen tekevät tiestä hengenvaarallisen. Läheltä piti-tilanteita on lähes päivittäin.

-Ruukintien isoin ongelma on, että vaikka se ei varsinaisesti ole kaksikaistainen suuntaansa, niin sitä käytetään kuin nelikaistaista moottoritietä, kertoo kolmen lapsen isä Tuomas Ojajärvi, jonka vanhin lapsi kulkee päivittäin Ruukintien yli kouluun. Ojajärvi on saanut useita yhteydenottoja myös alueen muilta huolestuneilta vanhemmilta.

Ratkaisuna Vihreät tarjoavat Ruukintielle esimerkiksi juuri yksikaistaisuutta ja alempia nopeuksia. Turvallisuutta parantaisi myös suojateiden kohtien kaventaminen tai suojateiden korottaminen hidastetöyssyiksi.Yksi vaaratekijä on myös nuolivalon puuttuminen Kivistöntieltä Ruukintielle käännyttäessä. Tätä Vihreät toivovat muutettavan samantien.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Henna Rantasaari yhdistäisi Ruukintien turvallisuuden kaupungin tavoitteisiin edistää pyöräilyolosuhteita kaupungissa. – Ruukintielle voisi rakentaa pyöräilykaistat molemminpuolin. Näin autoille jäisi niinikään yksi kaista suuntaansa.

Seinäjoen Vihreät toivoo, ettei toimiin ryhtymiseen vaadita tämän vakavempia onnettomuuksia. Yksikin uhri on liikaa. 

Lisätietoja:

Tuomas Ojajärvi 040 8300447

Henna Rantasaari 050 3549311